Select Page

Ponedeljek, 13.9.2021

Danes je bilo v Umagu sončno, temperatura pa ravno pravšnja. Najboljši del današnjega dne je bil odmor v sobi, kopanje in vožnja z avtobusom. Moj najljubši obrok je bilo kosilo, govedina in pečen krompir. Vse, kar si želim od letošnje ŠVN je, da se bom imela še naprej dobro. Današnji dan ocenjen s petimi zvezdicami.

                                                                 Bjevke

Torek, 14.9.2021

Današnji dan se je začel tako, da so nas učiteljice zbudile. Šli smo ven tečt in malo telovadit. Nato smo odšli na zajtrk.Potem smo imeli dve uri pouka. Merili smo temperturo tal, zraka ipd. Po pouku smo se pripravili za plavanje in odšli na plažo, kjer smo se učili plavati. Nato smo imeli kosilo. Sledil je počitek, zatem pa zopet plavanje. Po plavanju smo se pripravili na igre, ki so se končale tako, da so nas učitelji obmetavali z vodnimi balončki. V sobe smo se odšli preobleči, ker smo bili čisto mokri in odšli na večerjo. Po večerji smo se igrali družabne igre in izdelovali zapestnice. Nato smo odšli gor v sobe, se oblekli v pižame in odšli spat.

Eva in Taja

Sreda, 15.9.2021

Današnji dam je bil nekaj posebnega. Ko smo ob 7.00 vstali, smo telovadili. Po zajtrku smo imeli pouk, kjer smo spoznavali rastlinstvo in živalstvo  obmorskih krajev. Po pouku smo imeli aqvatlon Medalje so dobile tri punce iz A in trije fantje iz B razreda. Po kosilu sta nas obiskali ravnateljica in podravnateljica. Pri popoldanskem plavanju smo opravili tudi preizkus znanja plavanja. Ko smo se vrnili v dom, smo napisali pisma staršem. Po večerji smo odšli na sprehod v mesto Umag. Sedaj gremo spat.

Fantje 

Četrtek, 16.9.2021

Danes smo se zbudili v oblačen dan. Napovedan je bil dež. Taki dnevi učiteljicam prinašajo dodatno skrb, kako pokuriti vso to odvečno energijo naših petošolcev. Že dopoldne na plavanju smo kmalu spakirali in se vrnili v dom. Po popoldanskem počitku smo odšli do igrišča za odbojko in nogomet na mivki, kjer smo imeli štafetne igre in nogomet. Izvedli pa smo tudi uro likovne umetnosti v naravi in ustvarili zanimive skulpture iz mivke.  Sledil je ogled risanke Mala morska deklica in kviz, s katerim smo preverili znanje tega tedna. Pohvaljeni – zelo veliko so si zapomnili.

Ves dan je bila v zraku nekakšna napetost in pričakovanje pred večerno zaključno prireditvijo »Thin ima talent«. Skupine, pari ali posamezniki so se odlično odrezali. Samostojno so pripravili zanimive in  izvirne nastope: plesne točke, pevski nastopi, gimnastične koreografije, pripovedovanje vicev, čaranje, pantonima, igralski nastopi in prikazi spretnosti. ČESTITKE VSEM!

Učiteljice

Petek, 17.9.2021

 Zbudili smo se v deževno jutro, zato je jutranja telovadba odpadla. Nekaterim je bilo to kar všeč, saj so lahko malo dlje poležali.Po zajtrku smo imeli še zadnjič pouk. Plavanje je odpadlo, razveselili smo se filmskega dopoldneva. Pred kosilom smo podelili še priznanja za plavanje in najbolj urejeno sobo. Po okusnem kosilu, smo se zahvalili še kuharicam, da so skrbele za okusne jedi. Sedaj nas čaka še vožnja domov, kamor se vračamo polni lepih spominov.

Petošolci