Select Page

Ponedeljek, 11.9.2023

 Za nami je prvi dan šole v naravi. Zjutraj smo se zbrali pred šolo Šmartno, pomahali smo staršem in se odpeljali proti morju. V Poreču smo se razporedili po sobah. Po kosilu smo imeli čas, da smo izbrali ime skupine in se malo zabavali v sobi. Sledilo je preverjanje in učenje plavanja ter po plavanju še malo pouka. Po večerji smo odšli na pohod, kjer smo opazovali tudi večerno nebo. Pravkar se odpravljamo spat, pospraviti moramo tudi sobe, ker nam jih bodo jutri ocenjevali. Nekateri imajo malo domotožja, a ni prehudo. Veselimo se že jutrišnjega dne.

Petošolci

Torek, 12.9.2023

Zjutraj smo vstali ob 7.00. Najprej smo imeli telovadbo.  Pri pouku smo veliko merili in delali različne poskuse. Ob pol desetih smo odšli plavat, plavali smo v ekipah. Za kosilo smo imeli golaž in polento. Po počitku smo ponovno plavali, ob vrnitvi pa smo imeli štafetne igre. Zelo smo se zabavali. Po večerji so nas učiteljice presenetile, ker so nam prinesle pisma, ki so jih napisale naše družine. Dan smo zaključili z igranjem družabnih iger. Pred spanjem pa je najboljša ekipa v štafetnih igrah dobila nagrado za doseženo 1. mesto.

Zapisala Martin in Tea

Dragi starši,

zelo sva bili veseli, ker ste se res potrudili in prav vsi napisali pisma za vaše otroke. Čeprav nam je tukaj lepo, smo ob branju skoraj vsi potočili nekaj solzic. Verjameva, da bo to presenečenje otrokom ostalo v lepem spominu.

Učiteljici Katarina in Marjana

Sreda, 13.9.2023

Dan smo začeli s telovadbo. Sledil je zajtrk, ki je samopostrežen. Pri pouku smo se učili o rastlinstvu in živalstvu primorskega sveta. Razvrščali smo tudi školjke in polže. Ob desetih smo šli plavat. Zraven sta šli še ravnateljica in pomočnica ravnateljice, ki sta nas prišli presenetit z obiskom. Plavali smo in se učili skakat na glavo. Popoldan smo si med plavanjem vzeli čas za ustvarjanje z mivko in kamenčki. Po odličnem šmornu za večerjo pa smo se sprehodili do Poreča. Nakupili smo spominke in si ogledali center mesta. Sledil je še sladoled in povratek domov. Danes bomo hitro zaspali.

Petošolci

Četrek, 14.9.2023

Danes je bil pester dan. Zjutraj smo izdelovali zmaje in nato tekmovali v aquatlonu. Iz vsakega razreda so bili trije najboljši. Po počitku smo se zunaj igrali različne igre po svoji želji. Na popoldanskem plavanju smo trenirali za jutrišnji preizkus in se igrali vodne igre. Po večerji smo si ogledali del odbojkarske igre, a smo žal, kljub našem navijanju, izgubili. Sledil je težko pričakovani šov Thin ima talent. Prijavilo se je 10 nastopajočih skupin oz. posameznikov. Vsi so se potrudili, najbolj pa so nas prepričale Skokice s svojim plesnim nastopom ter break dance plesalec in plesalka s trakom. Čisto za zaključek dneva smo si ogledali risanko Mala morska deklica. Sedaj pa že v postelji odštevamo ure do prihoda domov.

Petošolke

Petek, 15.9.2023

Jutro smo začeli z obilnim zajtrkom in nadaljevali s poukom. Razvrščali smo števila po velikosti, iskali soda in liha števila in reševali naloge. Sledil je plavalni preizkus. Odrezali smo se odlično. Usvojili smo 7 zlatih delfinčkov, 19 srebrnih in 29 bronastih. Spakirali smo in na hitro obiskali še štante v bližini. Podelili smo nagrado za najbolj urejeno sobo, ki so si jo zaslužile Skokice. Zdaj pa nalagamo prtljago na avtobus in počasi štartamo proti domu. Polni smo vtisov in lepih spominov.

Učenci 5.a in 5.b ter učitelji Katarina, Marjana, Metka, Urška, Polona, Nataša in Samo

P.S. Našli smo nekaj predmtov, ki “ne pripadajo nikomur”. Če najdete med njimi kaj vašega, nam javite.